Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί σήμερα ένα σύστημα θέρμανσης που προτιμούν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι για να ζεστάνουν την κατοικία τους. Η λειτουργία της υπό χαμηλή θερμοκρασία νερού, εξασφαλίζει θερμοκρασίες δαπέδου μικρότερες από 29C, γεγονός που εγγυάται τη μέγιστη δυνατή θερμική άνεση, ασύγκριτη με οποιοδήποτε άλλο μέσο θέρμανσης

Σημαντικότερα πλεονεκτήματα

 1. Θερμική άνεση και υγιεινό περιβάλλον.
  Ομοιόμορφη θερμοκρασία στον χώρο, θέρμανση με μείωση της θερμοκρασίας από τα πόδια προς το κεφάλι και έλλειψη της ξηρότητας του αέρα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.
 2. Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.
  Χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας, μείωση απωλειών από την οροφή, μη ύπαρξη ρευμάτων αέρα.  Αποτέλεσμα μεγάλη οικονομία στα έξοδα λειτουργίας μέχρι 50% σε σχέση με την συμβατική θέρμανση με καύσιμο το πετρέλαιο.
 3. Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων.
  Δεν υπάρχουν πάσης φύσεως εμπόδια στο χώρο μας.
 4. Καθαροί χώροι.
  Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και έλλειψης ρευμάτων αέρα δεν υπάρχουν μαυρίσματα στους τοίχους του χώρου που θερμαίνουμε

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΜΕ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ

 

 

 

 

 

Βασικά Χαρακτηριστικά Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

 • Θερμοκρασία νερού από 30-50 C
 • Θερμοκρασία πατώματος 29 C
 • Ελάχιστο πάχος θερμομπετόν 6 cm
 • Συνολική ανύψωση δαπέδου 12 cm
 • Μέση απόδοση ανά τετραγωνικό μέτρο 100 Watt
 • Μέσο μήκος σωλήνα ανά τετραγωνικό μέτρο 6-9 μέτρα

 

 

 

 

 

 

 

Περιγραφή του συστήματος

 • Περιμετρικά σε κάθε θερμαινόμενο χώρο τοποθετείται ειδική μονωτική ταινία (4)  κατασκευασμένη από αφρώδες πολυαιθυλένιο. Η ταινία αυτή παραλαμβάνει τις διαστολές του θερμομπετόν που δημιουργούνται από τη θέρμανση του .
 • Στη συνέχεια τοποθετούνται οι πλάκες (5) ειδικής μόνωσης κατασκευασμένες από διογκωμένη πολυστερίνη πυκνότητας 28 Kg/m3 , επικαλυμμένες με φράγμα υδρατμών , που τοποθετούνται πάνω στην πλάκα του ΒΕΤΟΝ.
 • Πάνω στην ειδική μόνωση τοποθετείται ο σωλήνας θέρμανσης (7)  από δικτυωμένο πολυαιθυλένιο ΡΕ – Χc ( VPEc ) με φράγμα οξυγόνου διατομής , ανάλογα με τις απαιτήσεις της μελέτης ( DIN 16892/16893,4726/4729) χρησιμοποιώντας σαν οδηγό τις προεξοχές της μόνωσης (8) και ακολουθώντας εύκολα το βήμα που έχει προκύψει από την μελέτη.
 • Οι συλλέκτες είναι κατασκευασμένοι από ενισχυμένο πολυαμίδιο και τοποθετούνται μέσα σε καλαίσθητο ντουλάπι. Κάθε συλλέκτης αποτελείται από ένα εξαεριστικό , μια κύρια βάνα απομόνωσης από ορείχαλκο στην προσαγωγή , μια ρυθμιστική βάνα στην επιστροφή με ανάλογο αριθμό θερμοστατικών διακοπτών στην προσαγωγή και ρυθμιστικών βαλβίδων στην επιστροφή για τον πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας κάθε χώρου χωριστά . Για την ασφαλή και ομαλή είσοδο των σωλήνων στο θερμομπετόν τοποθετείται ειδικό στήριγμα από επιψευδαργυρωμένο χάλυβα.
 • Όλα τα κυκλώματα ύστερα από επιτυχή δοκιμή με υδραυλική πίεση , καλύπτονται με μπετόν (9) θέρμανσης δαπέδου , δηλαδή ειδική τσιμεντοκονία     ( DIN 18353 ) πάχους 5.5 – 6.5 εκατοστών , στην οποία προσθέτουμε ειδικό υγρό πρόσμιξης που βελτιώνει την ρευστότητα της και μεγαλώνει τη θερμική αγωγιμότητα της . Η ενίσχυση της αντοχής της τσιμεντοκονίας γίνεται με ειδικές ίνες πολυπροπυλενίου που προσθέτουμε κατά τη διάρκεια της κατασκευής της . Έχει δε τους απαραίτητους , σύμφωνα με την μελέτη , αρμούς για να επιτυγχάνεται η ελεύθερη διαστολή.