TOSHIBA ESTIA

Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος!

Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη μείωση της ρύπανσης και των εκπομπών CO2. 

Η αύξηση των εκπομπών του CO2 και άλλων αερίων που επηρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι μια βασική απειλή του πλανήτη μας.
 
Μετά την ευρωπαϊκή οδηγία για μείωση κατά 20% των εκπομπών μέχρι το 2020, οι αντλίες θερμότητας έχουν προσδιοριστεί ως ιδανική λύση για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στον τριτογενή τομέα.
 
Οι αντλίες θερμότητας αέρος νερού, θεωρούνται ως τεχνολογία ανανεώσιμης ενέργειας έναντι των συμβατικών συστημάτων θέρμανσης.

Θεωρούνται ως οι ιδανικές λύσεις για τη θέρμανση του χώρου και το ζεστό νερό χρήσης.

Στον οικιακό τομέα η θέρμανση με τη χρήση φυσικού αερίου και πετρελαίου συμβάλλει στην αύξηση του επίπεδου εκπομπών των CO2 . Επιπλέον αυτές οι εφαρμογές θέρμανσης είναι λιγότερο αποδοτικές και αυξάνουν τις ενεργειακές δαπάνες μιας κατοικίας.

Οι αντλίες θερμότητας Estιa της Toshiba είναι η ιδανική λύση για υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα (COP), χρησιμοποιώντας τον αέρα ως βασική πηγή για την άντληση της ενέργειας.
 
Είναι ένα σύστημα όλα σε ένα, που σχεδιάστηκε για να προσφέρει τη σωστή θερμοκρασία θέρμανσης των χώρων, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και το πλεονέκτημα παραγωγή ψύξης για τη θερινή περίοδο.
 
Οι αντλίες θερμότητας της Toshiba μπορούν να διαχειριστούν δύο ανεξάρτητες κλιματικές ζώνες. Η λύση αυτή επιτρέπει την παραγωγή ζεστού νερού σε διαφορετικά επίπεδα θερμοκρασίας για την τροφοδοσία διαφορετικού τύπου θερμαντικών σωμάτων έως και 55°C.

Αυτή η νέα τεχνολογία επιτρέπει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, υψηλή αποδοτικότητα και αξιοπιστία.
 
Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Toshiba τα τελευταία έτη έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές, όπως τον δίδυμο περιστροφικό συμπιεστή, την τεχνολογία IPDU inverter, λύσεις που επιτυγχάνουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και υψηλή αποδοτικότητα.

 

 

 

Εξωτερική μονάδα

 

Η Toshiba έχει μακρόχρονη εμπειρία στην παραγωγή επιτυχημένων αντλιών θερμότητας αέρος-αέρος. Την ίδια αξιόπιστη και βραβευμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί και στις αντλίες θερμότητας αέρος νερού, με προηγμένη τεχνολογία DC Inverter και δίδυμο περιστροφικό συμπιεστή.
 
Οι αντλίες θερμότητας αέρος νερού ESTIA λειτουργούν με οικολογικό ψυκτικό μέσο R-410A.
 
Σε υπάρχουσες κατοικίες, που έχουν ήδη εγκατασταθεί λέβητες αερίου ή πετρελαίου, η αντλία θερμότητας Estia της Toshiba, μπορεί να συνδυαστεί με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης, και να καλύψει με βελτιστοποιημένο τρόπο τις ανάγκες θέρμανσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Έτσι ο λέβητας μπορεί και να χρησιμοποιείται μόνο ως ενισχυτική πηγή, κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών τον χειμώνα.

 

Υδραυλικό μέρος

Ο πλακοειδής εναλλάτης θερμότητας νερού είναι υψηλής αποδοτικότητας και παράγει ζεστό νερό σε χαμηλή ή μεσαία θερμοκρασία 20-55 °C ή κρύο νερό σε θερμοκρασία 20-55 °C. Σύστημα ηλεκτρικής θέρμανσης με ισχύ 3,6 ή 9 kW κατ’ επιλογή ενισχύουν την λειτουργία της μονάδας σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Η υδραυλική μονάδα ενσωματώνει προηγμένο ηλεκτρονικό έλεγχο της θερμοκρασίας νερού για να βελτιστοποιήσει τη διανομή της θερμικής ενέργειας στα θερμαντικά σώματα και στο δοχείο ζεστού νερού.

 

 

 

 

 

Δοχείο ζεστού νερού χρήσης Ελεγκτής με εβδομαδιαίο Προγραμματιστή

Το δοχείο νερού Estia είναι ένα συμπαγές μονωμένο ανοξείδωτο δοχείο κατάλληλο για υγειονομική χρήση. Η απόδοση του συστήματος μεγιστοποιείται επίσης χάρις στον ενσωματωμένο εναλλάκτη θερμότητας, που χρησιμοποιεί το ζεστό νερό που παράγεται από την αντλία θερμότητας (όποτε υπάρχει επάρκεια σε ισχύ). Με βελτιστοποιημένο αλγόριθμο ελέγχου, οποιαδήποτε στιγμή απαιτηθεί υψηλότερης θερμοκρασίας ζεστό νερό, ενεργοποιείται η εσωτερική ηλεκτρική αντίσταση. Η λύση αυτή μειώνει το λειτουργικό κόστος της μονάδας και εγγυάται σταθερή θερμοκρασία ζεστού νερού.
 
Τρεις διαφορετικές χωρητικότητες 150, 210 ή 300 λίτρων είναι διαθέσιμες για να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις. Ελέγχει τη διανομή του ζεστού νερού μέχρι και σε 2 ζώνες καθώς και τη δεξαμενή ζεστού νερού. Το λογισμικό συλλέγει τα σήματα των αισθητήρων και ρυθμίζει τη θερμοκρασία νερού, βελτιστοποιώντας την κατανάλωση ενέργειας του συστήματος. Επιπλέον σύστημα αντιβακτηριακού ελέγχου αυξάνει την θερμοκρασία μέσα στο δοχείο νερού σε τακτικά διαστήματα. Ο τηλεχειρισμός είναι εύχρηστος και συνδέεται ενσύρματα με το υδραυλικό τμήμα. Με τη μεγάλη και λεπτομερή οθόνη που διαθέτει, απεικονίζει και ρυθμίζει όλες τις βασικές λειτουργικές παραμέτρους της μονάδας, καθώς επίσης και το εβδομαδιαίο χρονοπρόγραμμα. 

 

 

Ευφυής έλεγχος

Ο ευφυής έλεγχος της Toshiba διαχειρίζεται τις πηγές παραγωγής ενέργειας με τον πλέον αποδοτικότερο τρόπο.
 
Το χειριστήριο ελέγχου σχεδιάστηκε για να είναι απλό και εύχρηστο. Όλες οι παράμετροι των δύο ζωνών μπορούν να ελεχθούν και να επιδειχθούν ταυτόχρονα. Μια περιοχή στην οποία γίνεται η διαχείριση της παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.
 
Διαχείριση χρονοπρογραμματισμού: Είναι εφικτό να προγραμματιστούν οι παράμετροι και οι επιθυμητές λειτουργίες της μονάδες σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση (έως 10 ενέργειες/ημέρα).
 
Διαχείριση θέρμανσης χώρου: επιλέξτε τον τρόπο λειτουργίας για δύο διαφορετικές θερμοκρασιακές ζώνες, καθώς επίσης δυνατότητα επιλογής αυτόματης καμπύλης θέρμανσης ή επιλογής σταθερής θερμοκρασίας νερού Ας δώσουμε έμφαση σε 3 σημαντικές λειτουργίες Λειτουργία νύκτας: Αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια της νύκτας. Αντιπαγετική προστασία: Επιτρέπει στη μονάδα να λειτουργήσει ικανοποιητικά σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Ήσυχη λειτουργία νύκτας: Μειώνει την στάθμη θορύβου της εξωτερικής μονάδας κατά 6 με 7 dB(A)*.
 
Ρυθμίσεις για την παραγωγή ζεστού νερού: ενεργοποιεί τη λειτουργία παραγωγής ζεστού νερού. Δύο επιπρόσθετα κόμβια για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών λειτουργιών. Ταχυ-θέρμανση νερού: για την γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας ζεστού νερού χρήσης. Αντι-βακτηριδιακή λειτουργία: σε τακτικά χρονικά διαστήματα και για προγραμματισμένη περιόδο, το νερό του δοχείου θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία για την εξουδετέρωση μικροοργανισμών και βακτηριδίων.